2010-06-10

You still wear boots and your hair is too long

Herr J funderar på att raka sina ben. Tidigare har hans funderationer kring var man slutar raka (och kanske mina protester) förhindrat detta från att ske.

Varför vill man som cyklist raka benen? Den här mannen förklarar några orsaker [läs hans egen berättelse samt bra och dåliga skäl här]. Både roligt och informativt.

Efter att ha läst det inlägget och sett de ganska humoristiska bilderna kan man som icke-cyklist lätt få för sig att detta inte är en särskilt allvarlig fråga. Dock förstår man snabbt allvaret om man gör en sökning på forumet på happymtb: denna tråd har 11 sidor, denna 4 och denna ännu bara 2 men då refererar de flesta bara till de andra trådarna.

Personligen är jag emot att Herr J ska raka sig, men jag är ju partisk och har svårt att se objektivt på frågan. Vad säger ni andra i frågan? Rakade ben eller inte? Eller som ett inlägg på happymtb sa: "Men låt oss (...) gå direkt på väsentligheterna: hur högt skall man raka?"
This subject line was brought to you in association with fun. - All the Pretty Girls

9 kommentarer:

Jocke sa...

Tydligen är det enligt vissa uppgifter så att om man cyklar 30 km under 50 min ska man raka benen av respekt för sporten :-)

Jocke sa...

Raka benen gör man för att göra ett statement - att man tar cyklingen på allvar. Det är dock en fin balansgång. Man vill ju inte bli tagen för en wannabe :-)

sorina sa...

jag tycker att han kan raka benen om det är för cykling, men endast då det är för cykling!
sen hur långt upp man ska raka...inte låren? dom täcks väl ändå av shortsen? om han inte ska ha hotpants på sig...

Katten sa...

Jag tycker INTE att han ska raka benen. I mina ögon är det inte direkt manligt att gå runt med glänsande nyrakade ben (men det kanske bara är jag). När man sitter på cykeln är det väl helt ok, men resten av tiden då!? Jag hoppas verkligen att han inte försöker övertala sin bror till några sådana här dumheter...

Jocke sa...

Manligheten sitter väl ändå inte i behåringen på benen?

Matilda sa...

jo

Johanna sa...

Då är jag oerhört manlig... ;-)

Matilda sa...

tmi

Jocke sa...

>sen hur långt upp man ska raka...inte låren? dom >täcks väl ändå av shortsen? om han inte ska ha >hotpants på sig...

Helt klart ett alternativ. Dock tror jag det kan se något konstigt ut med rakade underben och håriga lår. Kommer se ut som man har shorts av hår på sig. Det är nog framförallt denna fråga som gör att jag inte gjort slag i saken än

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...