2011-01-21

Playa del Inglés sex

Läst under 2011 (del 4)
Titel: Eat Pray Love
Författare: Elizabeth Gilbert
År: 2006
Språk: engelska
Antal sidor: 346

Förväntningar: Jag hade läst så mycket positivt om den att jag misstänkte att farsarvet skulle ta över, och att jag skulle ogilla den av princip.

Handlar i grova drag om: En kvinna i trettioårsåldern skiljer sig, drabbas av stor livskris, och bestämmer sig för att under ett år spendera tid utomlands med att finna sig själv. Fyra månader i Italien (eat), fyra i Indien (pray) och fyra i Indonesien (där hon planerar att på Bali lära sig balansera mellan de två tidigare livsstilarna).

Så tycker jag: Jag gillade den, vilket det snart inte kommer att låta som. Ibland blir det filosofiska och religiösa lite väl mycket. Eller snarare inte för mycket utan för amerikanskt smörigt. Det går inte att missa att författaren är amerikan. Å andra sidan är amerikaner ofta mycket bättre på att formulera sina tankar kring detta, jag tror inte att en svensk hade kunnat skriva boken på liknande sätt utan att det antingen blivit oerhört flummigt eller betydligt mer skeptiskt och diskuterande. Jag kan sympatisera med hennes (buddhistiska) tankar om gudomlighet inom en och att man kan hitta himlen inom sig om man lär sig tycka om och acceptera sig själv. Jag har svårare för den Gud hon pratar om, och att hon känner att hon får svar i form av en röst från universum.

5 kommentarer:

Svärm sa...

Hur har ni det? Vad gör ni förutom att läsa och cykla? Hur mår du och junior?

MOR sa...

Det undrar jag m.Böckerna kan du väl skriva om på hemmaplan.

Katten sa...

Det var en riktigt gammal och tjock bok! :-)

Svärm sa...

Ja, jag såg också att boken var riktigt gammal och tjock:-))

Johanna sa...

Nu har jag fixat år/sidor-felet :-P

Och vi gör ju inte så mycket annat än läser och cyklar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...