2008-08-27

Kurtisen som följde den var knappast fräck, man kysstes bak närmsta häck.

Höstens program för filmstudion har publicerats på deras hemsida. Första filmen är 18/9.

En av filmerna är 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile, en Rumänsk film om olaglig abort. På tal om detta såg jag Dr Phil igår. Det var ett program om hur ungdomen skall undvika förtappelse genom avhållsamhet. Nutidens musik var f.ö. en av de faror som lockar ungdomar till att ha sex (haha! Hur var det med paniken när det gällde Elvis' höftrörelser 1955?). Likaså är tillgänglighet av, eller ens information om, preventivmedel något som gör att ungdomen har föräktenskapligt sex, detta vid så ung ålder att deras hjärna inte kan förstå konsekvensen av att bli gravid eller få könssjukdomar (jag trodde det var därför man använde preventivmedlen?).

Tror verkligen moralpanikmänniskorna att detta funkar!!?? Folk kommer att ha sex ändå! Och när de inte fått information så kommer det att gå dåligt! Vill man verkligen ha en generation av människor med mindre kunskaper än generationen innan?

Vill man att det ska födas barn in i vilka förhållanden som helst? Historiskt sett (och i länder där det i modern tid inte varit lagligt med abort) riskerar dessutom massvis av kvinnor sina liv när de ändå, i desperation, försöker göra sig av med fostren.

Det är helt okej att förespråka avhållsamhet. För många är det säkert det bästa, åtminstone tills de inte längre själva är barn (och ja, jag kan tycka att det är lite otäckt att 32% av personerna i den här undersökningen hade sin sexuella debut före 12 års ålder)!!! Det innebär dock aldrig att det är bra att inte få tillgång till andra alternativ. Vad ska de göra om de faktiskt inte klarar av att vara kyska?

Att bara lära ut avhållsamhet under sexualundervisningen i skolorna är en stor fråga i USA. Föräldrar måste på många skolor ge sitt godkännande till läroplanen inför sex ed för att deras barn ska få gå kursen.

Idag har en av fyra amerikanska kvinnliga tonåringar någon sexuellt överförbar sjukdom. Sådant förhindras genom utbildning, inte genom att försöka förbjuda en drift, något som majoriteten av tonåringarna ändå inte kommer att kunna leva upp till.

Jag har så mycket att säga i det här ämnet! Jag blir så upprörd att jag inte ens kan skriva ett vettigt argumenterande och sammanhängande inlägg om det! Grrr!!!
This subject line was brought to you in association with Yngve Forsells - Så gick det till när farfar var ung

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag blir också upprörd! Grrr. Men det finns inte många vettiga tankar som kommer från U, S and A. Fy fn.

Technicolor sa...

Jag såg det där avsnittet, det var helt galet! Iofs ganska identiskt med förtioelva tidigare Dr. Phil-avsnitt. För övrigt är det här intressant statistik: http://www.nationmaster.com/graph/hea_tee_pre_percap-health-teenage-pregnancy-per-capita Det där med avhållsamhet verkar ju funka jättebra.

PS: Och hur läskig är inte den där pastorn?

Matilda sa...

Dr phil tycker även attt om man inte gift sig efter 3 år (så är det dessutom mannens fel) så kan man lika gärna bryta upp. Jag vill också gå på filmstudion :(

Technicolor sa...

Och när man väl är gift ska man fortsätta vara det i nästan alla fall. Även när man är gift med ett psyko eller när man inte älskar varandra. För att vara psykolog är han ibland påtagligt obrydd om människors psykiska hälsa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...