2010-10-27

Mama told me what I should know

Igår hade jag tänkt skriva ett inlägg om varför ni alla borde bära lila idag, men glömde bort det då vi åkte bort på besök. I morse när jag vaknade av att herr J for på jobbet tänkte jag "Attans! Nu är det för sent!" Sedan klev jag upp och såg att Lillasyster i alla fall bloggat om det [här] och [här]. Då drabbades jag av dåligt samvete. Klart jag ska blogga om det ändå! Må hända att de flesta redan klätt sig för dagen, men gör då som Lillasyster och välj en lila halsduk om ni ska ut!

Själv är jag nog ganska naiv och tror till vardags att de flesta moderna svenskar inte har något problem med att folk är homosexuella. Vad spelar det för roll vilka andra blir kära i? Jag blir därför lika förvånad varje gång jag stöter på folk som inte ens döljer sin homofobi (vilket ändå är rätt ofta, förra helgen arbetade jag enbart med folk som högt uttryckt sitt ogillande, så man kan tycka att jag borde bli mindre förvånad).

Som vuxen människa är det lättare att döma ut dessa människor som dumma i huvudet och folk man varken behöver eller bör lyssna på. Som trettonåring är det betydligt svårare. Och då har jag inte ens gått in på alla de människor som säger sig vara okej med homosexuella, men som ändå "småskämtar" och använder "bögigt" som ett negativt ord.

Läs blogginlägget Bär något lila den 27 oktober för att säga en självklarhet för mer bakgrund. (Se gärna filmen i inlägget!)
This subject line was brought to you in association with Mika - Lollipop

2 kommentarer:

Catarina sa...

På jobbet betonar jag ofta att det är helt okej att bli kär i nån av samma kön. Skulle önska att det fanns fler barnböcker som tog upp ämnet.

Catarina sa...

Ja, även utanför jobbet också, naturligtvis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...