2010-10-22

Remember when you were a madman - thought you was Batman

Projekt: Film 2010

#75 London River (2009)
Två väldigt olika personer söker sina respektive barn efter bombdåden i London 2005, och upptäcker så småningom att deras barn var tillsammans. Visar på ett förståeligt sätt hur mamman fruktar det okända och hur svårt hon har att förstå sin dotters liv, så olikt hennes eget. Starkast intryck gjorde nog ändå Sotigui Kouyaté i sin roll som Ousmane, fadern.

#76 Dazed and Confused (1993)
Knarkromantisk mysko film som får extra pluspoäng för 1993-tolkningen av 1976 med helt underbara frisyrer och kläder. Översättningen på TV3 var dessutom väldigt underlig: när en av karaktärerna pratar om shotgun (i bilsammanhang) översätts det till att ge någon "gräs". Å andra sidan översätts att ha en bowl redo till att ha middagen klar, så knarkuttalandena går väl kanske jämnt upp i slutet.

#77 Waltz With Bashir (2008)
Jag har velat se den här filmen länge, för det var väldigt mycket prat om den i media när den kom. Jag tyckte först att den var lite förvirrande, men det var ju tanken, filmens huvudperson är förvirrad, och allting klarnar så småningom. Det är en ganska hemsk krigsskildring och jag grät i slutscenerna.
This subject line was brought to you in association with My Chemical Romance - Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...