2013-02-02

Playa del Águila #1

Innan hon åkte hem hade Svägerska K hunnit med lite löpning, och därigenom hunnit utforska ön lite längre bort. Hon rekommenderade en promenad till en stenstrand som jag tänkte att jag skulle prova på så här sista dagen på resan.

På väg dit fotade jag lite natur och tänkte på vilka kontraster det finns här.

Inom kort skulle mina tankar dock komma att kretsa kring betydligt allvarligare ting.

Jag & Junior hittade stranden som passande nog hade en betongbalkong vi kunde köra upp och ut på. Där stod vi alldeles ensamma i lugn och ro och kollade på de stora vågorna, åt banan och väntade lite för att se om snubben med segelsurfbräda skulle bege sig ut. Plötsligt avbryts lugnet av en närgången helikopter och en man på telefon som efter han avslutat sitt upprörda samtal meddelar mig att två personer fallit från klipporna.

Inom kort hade förutom helikoptern med ytbärgare även räddningsbåt, brandbilar, poliser, röda korset, ambulans, samordningsbil och kameror i massor (både på mobiltelefoner och professionella) anslutit.

Båda människorna räddades, den förste upp på stranden där han, blodig, togs om hand. Den andre kördes direkt därifrån i helikoptern. Det var mycket svårt att hitta information om händelsen på nätet men denna artikel om olyckan hävdar att personerna var svenska.

Dramatisk förmiddag.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...