2014-03-10

Waiting on this for a while now

Så lite som jag bloggar nu för tiden är det kanske inte det bästa att jag börjar med ett inlägg som är
  • a) jättelångt
  • b) jätteovetenskapligt
men lite roligt för mig själv är det ju iaf.

Vid förra ultraljudet ville Minior inte visa vad hen var för kön, så innan morgondagens koll av placentaläge tänkte jag dra till med en gissning.

Redan innan förra ultraljudet gjorde jag testet då man kissar på bikarbonat. Det testet sa flicka. 

Att det inte gick att se tydligt har fått oss att gissa flicka med.


[källa] till skrocket nedan.

* Högt eller lågt?
Om barnet ligger lågt i magen blir det en flicka och om det ligger högt i magen blir det en pojke. Flicka

* Mår du illa?
Väntar du en flicka påstås du må mer illa än när du väntar en pojke. Jag har mått betydligt bättre än jag gjorde när jag väntade Junior,  så då är det en pojke.

* Olika stora bröst?
Du bär en pojke om det vänstra bröstet är större än det högra eller en flicka om det högra bröstet är större. Pojke

* Blir pappa på tjocken?
Om pappan går upp i vikt under graviditeten bär mamman en flicka. Pappan påstår sig ju ha blivit tjock men å andra sidan har han ju kört olika späkningsmetodet (se hans blogg) ocj gått ner under graviditeten också. Oklart resultat mao.

* Hick.
Om babyn hickar mycket är det en flicka, annars är det en pojke. Pojke. 

* Vad är du sugen på?
Om du vill äta salt och proteinrik mat, som ost och kött, är det en pojke. Om du är sugen på juice, frukt, godis eller sura saker, väntar du en flicka. Jag vill äta ALLT och stora portioner av det dessutom. Måste ändå svara pojke. 

* Mayamyt.
Mayaindianerna kunde förutspå kön på barnet genom matematik. Jämför din ålder med det år du blev gravid. Är båda udda eller jämna får du en flicka. Är det ena talet jämnt och det andra udda blir det en pojke. Pojke. 

* Ringtestet.
Gör en pendel av en guldring, helst din vigselring, och en bit tråd eller ännu hellre ett långt hårstrå. Häng den över magen. Om den svänger i cirklar är det en flicka. Om den svänger från sida till sida när du håller den över magen är det en pojke. Flicka. Både med tråd och extra hokus pokus med hårstrå och vänster hand (enligt instruktionerna från häxor på internet).

* Mamalicious.
Om mamman väntar en pojke blir hon vackrare under graviditeten. Håret blir tjockare och blankare. Men om hon får finnar och livlöst hår blir det en flicka. ”Flickor stjäl mammas skönhet” är ett gammalt talesätt. Ja, vad svarar man på det? Jag är iofs missnöjd med mitt hår just nu men det är inte livlöst. Jag säger pojke.

* Kalla fötter?
Om mammans fötter lättare blir kalla är det en pojke, likaså om håret på benen växer snabbare. Flicka. Absolut,  på båda punkterna. 

* Visa upp dina händer.
Om någon ber dig att hålla fram händerna och du spontant visar upp dem med handflatorna nedåt är det en pojke. Visar du dem med handflatorna uppåt är det en flicka. Hade ju bara gått att svara på om jag inte läst detta innan. 

* Hur sover du?
Om du sover på höger sida eller med huvudet mot söder är det en flicka. Sover du på vänster sida eller med huvudet mot norr är det en pojke. Pojke. Men pratar vi nu eller när bäbishen blev till? 

* Halsbränna
Mycket halsbränna= pojke, lite eller ingen halsbränna= flicka. Flicka.  Fast nu har jag faktiskt vid något tillfälle kännt av halsbränna,  det gör jag aldrig annars och gjorde aldrig heller med Junior. Innebär det att det räknas som "mycket för mig"?

* Slår hjärtat snabbt?
Om hjärtljuden håller sig över 140 hjärtslag per minut är det en flicka och om det är under 140 hjärtslag per minut är det en pojke. Svårt att säga, som vanligt varierar bäbishjärtljuden rätt mycket. Kanske flicka ändå, i snitt.

* En kicker?
Flickor påstås sparka mindre än vad pojkar gör. Åter igen är detta då en pojkigare baby än Junior. Hen började ju ruskigt lugnt eftersom den föreliggande moderkakan dämpade allt. Hen har dock tagit igen det med råge sista veckorna.

Slutresultat: Lite oklart. Vad tror ni?

This subject line was brought to you in association with Imagine Dragons - On Top Of The World 

2 kommentarer:

Mormodern sa...

När jag läser detta tror jag inget! För då VEET jag liks<3

Tomas Åström sa...

Ja, nu vet också jag. Utgår man från din sammanställning borde det dock bli en hermafrodit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...