2008-10-27

Forty-eight ways to say that I'm feeling helpless

Veckans film på filmstudion var Lady Chatterley. Boken var skriven 1928 men ansågs så stötande att den inte fick utges ocensurerad. Den kom inte ut i England förrän 1960. Filmen ska dock tydligen inte vara baserad på den kända boken utan på en alternativ utgåva av författaren.

Filmen är på franska, trots att boken är engelsk, vilket gör att alla namn på människor och platser låter lite konstiga. Den är också 168 minuter lång! Att den var så lång medförde att bl.a. modern och Herr J valde att inte fara.

Svärmor och svägerska M dök dock upp och gjorde mig sällskap. M lät besviken på att skogsvaktaren var så oattraktiv samt upprörd över Ladyns uppförande "Är hon ett barn, eller!?". Jag skulle där vilja lägga in en massa kommentarer om historia, uppfostran in i könsroller, klasskillnader samt naturromanticering, men jag tror att övriga biobesökare tyckte att vi var störiga nog ändå den här veckan...

Detta inlägg är senare redigerat för att tillägga:
Lawrence författarskap uttrycker hans av Freud påverkade livsfilosofi, kritik av överklassens primitivistiska interlektualism, karriärsmedvetenhet och civilisation, och sin samtids urbanisering och industrialisering. Han utgår från sin teori om den mänskliga naturen, särskilt den fria sexualiteten, när han i romanerna skildrar kvinnlig frigörelse i motsättning till de av samhället skapade rollerna, som utgår från socialklass, bildning, ekonomi och kön.
(från Wikipedia, och vad jag ville säga)
This subject line was brought to you in association with Seether - Rise Above This

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänkte som du när det gällde uppfostran mm. jag tyckte att filmen var ganska bra. Håller med Maria om att han var oattraktiv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...