2009-01-08

I wanna have boobies

Det är väl förstås ingen som blir förvånad, men Umeås nya radiostation Rockklassiker har redan hunnit göra mig upprörd:
Stationschef Micke Dahl gör ingen hemlighet av att just män är kanalens målgrupp. - Runt 85 procent av våra lyssnare är män. Vi har en speciell jargong. Det är inte så att vi säger att "kvinnor göra sig inte besvär", de får gärna lyssna, men jargongen är lite tuffare, säger Micke Dahl. Han ser inga problem i målgruppen, och tror även att klassisk rock tilltalar främst män. - Men då pratar vi Stockholm. I mindre städer kan det vara annorlunda, säger han.
Citat från [här]. Allvarligt talat? Det är inte som att musiken är så tuff att jag inte klarar av att lyssna direkt, snarare är den gubbig. På de 40 minuter jag lyssnat på kanalen (i förrgår i bilen) hörde jag Bruce Springsteen (2 ggr), ZZ Top (2 ggr), Red Hot Chili Peppers (2 ggr), Van Halen, Tom Petty och slutligen dagens hårdaste - Def Leppard. Bra musik, visst, och något jag troligen mycket hellre skulle lyssna på än Lugna Favoriter om jag bara inte blivit så sur över deras uttalande.

Kanalen körde dessutom samma reklam varje gång. Världens löjligaste larmreklam (med mesig tjejröst) typ 1000 gånger. Det känns som att den som valde att köpa reklamplatsen för just denna reklam på just denna station borde kolla över det här med målgrupp. Eller är tuffa machomän de man försöker sälja till?

Den speciella jargongen de nämner tycks mest bestå av rena dumheter. Som programledarens försök att påstå att man firade jul "för att fira Jesus födelse eller korsfästelse eller nå't", han hade enligt egen utsago glömt bort exakt hur det var. Roligt? Nej, bara dumt.

Jag ger mig inte ens in på uttalandet om att storleken på staden bestämmer skillnaden i musiksmak...
This subject line was brought to you in association with The Pussycat Dolls - When I Grow Up

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är grymt missnöjd över alla radiokanalsbyten som skedde vid årsskiftet! De kan ju inte ens prata i radion, bara en massa dravel. Saknar morron zoo.... /CR

Jocke sa...

SBS radion som står bakom Rockklassiker skriver på sin hemsida: "Musiken är en härlig blandning av klassisk rockmusik från artister som Rolling Stones, Bob Dylan, Aerosmith, Metallica, Jimmy Hendrix, U2 och AC/DC, för att nämna några exempel.

Rockklassiker vågar ta steget längre. Program som Rockbox, Rockönskningen och ”Musik som hör ihop” visar klart att stationen inte är rädd att göra en djupdykning i musikens värld."

Det låter bra tycker jag då många av de kommersiella radiokanalerna bara spelar mainstreammusik.

Rätt tråkigt att de inte kan nöja sig med detta utan uttalat säga att man har en "tuffare jargong". Jag förstår inte varför denna jargong skulle tilltala oss män. Att uttala sig på det sätt som getts exempel på är ju inte tufft eller roligt på något vis. Det visar ju bara att programledaren är extremt obildad och/eller dum.

oumberligating sa...

Om det är samma kanal här i Stockholm, Rockklassiker som körs så förstår jag dig, visserligen gubbe själv, men tror inte jag är så gubbig, eller direkt grabig, fick ett mail för en stund sedan där en kvinna var så förvånad att en man bloggade om prylar, vardag, familj, ja någon skall väl vara undantaget. Till saken googlade blogg - smärta fick upp denna blogg, håller på att starta upp en smärtförening fysisk smärta letar erfarenheter sjukvård bemötande, det krånglar lite med nätet här så jag kan inte se övriga inlägg, är det något som beror digfysisk smärta, titta in på www,jernsaxen.blogspot.com den blogg jag skriver ifrån nu är mest på kul men också dragplåster för jernsaxenbloggen, ha det bra mvh från Peter Olofssson!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...