2011-04-23

Som en levande lavin kommer hungriga djur

Man kan ju tycka att jag efter hur matt jag blev sist jag trädgårdsarbetade borde lärt mig av det, men icket! Idag krattade jag en tredjedel av gräsmattan och dessutom snabbtog jag i fyra av rabatterna det översta lagret av döda löv och pinnar . Strax under två timmars aktivt kroppsarbete. Nog för att jag på många sätt känner mig piggare nu än för en månad sedan, men ändå...

Jag har bara inte ro att sitta och titta på alla löv och kvistar, och herr J har ju varit upptagen med annat. Jag vet ju inte hur rörlig jag kommer vara i maj. Mycket av trädgårdsarbetet är ju också enklare ju tidigare man tar tag i det (som daggkåperensningen, ifjol väntade jag för länge och då riskerar man ta bort sådant man vill ha kvar).

Nu har jag dock träningsvärk, en blåsa och två stickor. Lär vara ganska slut i kroppen i kväll och i morgon, så jag hoppas att det inte blir någon förlossning förrän tidigast måndag kväll.

S lät som att det var konstigt att jag får träningsvärk av trädgårdsarbete, men det är det vanliga om våren. Krattandet ger bröst/axel/sned överkroppsbelastning som jag INTE är van, och rabatterandet ger mig träningsvärk i benen. Nu är jag dessutom ovanligt dålig på att böja ned mig, så en hel del av arbetet får helt enkelt vara tills senare.


Rabarbern smyger sig fram nu. Om Junior stannar inne några dagar över tiden kan han kanske till och med få rabarberpaj till välkomstfika!
This subject line was brought to you in association with Imperiet - Var e vargen

2 kommentarer:

Svärm sa...

Så Duktig du är! Man får verkligen träningsvärk av trädgårdsarbete! Nu är det Joakims arbete som är kvar på krattningen! Det är ju också träning! Man måste ju se till så att träningen inte blir ensidig :))

Jocke sa...

Cool bild

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...