2010-04-29

Yours truly, sincerely, oh oh, I forget your name

Projekt: Film 2010
Trettiofem dagar sedan jag sist bloggade om mitt filmprojekt. Ändå inte mycket att redovisa.

#39 En galen natt (2010)
Jag, Z och S åkte till Umeå, och Z skrev i sin blogg att det blev: "Bio för hela slanten",vilket är en stor lögn. Middag, fika och godis var ju viktiga punkter på dagordningen. Eftersom det bara fanns en film S ville se, som hon inte redan sett, var urvalet begränsat. En smårolig film med en del bra scener men på det hela strax under medel i betyg. Jag kommer för övrigt aldrig ihåg den svenska titeln, jag var tvungen kolla upp det igen för detta inläggs skull. På engelska heter den Date Night.

#40 Kick-Ass (2010)
På min egen Date Night med herr J såg jag Kick-Ass på bio. Det är en film att se om man gillar bra komedier och filmvåld. Mycket filmvåld. Jag undrade här varför Cage får roller längre, men här var han utmärkt.

#41 Dag och natt (2004)
Mikael Persbrandt, Pernilla August, Lena Endre, Michael Nyqvist, Fares Fares, Tuva Novotny, Hans Alfredsson, jag kan fortsätta hur länge som helst. Den här filmen innehåller i stort sett varenda svensk skådespelare som finns. Filmen är inspelad på ett annorlunda vis, med en kamera riktad mot förarsätet och en mot passagerarsidan i en bil där 95% av filmen sedan utspelar sig. Känslomässiga scener på svenska har en tendens att låta överspelade i mina öron, troligen för att skådespelarna överartikulerar. Vad jag brukar referera till som "typisk filmstudiofilm" i det att den är deprimerande och livet är hopplöst för alla karaktärer.

#42 Appaloosa (2008)
Bra skådespelarinsatser i denna westernfilm. Framförallt Viggo Mortensen är superb i allt han gör, oavsett om filmen är bra eller ej. Jag är dock allergisk mot Renée Zellweger. Hennes miner, hennes röst! Dock är hennes karaktär inte särskilt förtjusande heller, så det kanske passar bra.

Jag är ganska övertygad om att jag sett en till, men minns pinsamt nog inte vilken...
This subject line was brought to you in association with Envy On The Coast - Head First in the River

5 kommentarer:

Jocke sa...

En rätt kortfattad beskrivning av Kick Ass. Den förtjänar mer utrymme och att höjas till skyarna som en kommande klassiker

Johanna sa...

Jag vet att det är kortfattat, men vad skulle du skriva mer än "bra komedi" och "mycket våld"?

sorina sa...

håller med JÅ!

Jocke sa...

kunglig film!

Svärm sa...

Håller helt med ang. filmen Dag och natt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...